Appartementen Terschelling

Een appartement geeft vaak een ander gevoel dan een vakantiehuisje of een hotelkamer, deze is vaak wat knusser, het heeft meer een "huiselijk" gevoel.

Veel van de appartementen op Terschelling vind je in oude boerderijen. De appartementen bevinden zich in het achterste deel, waar vroeger de koeien of schapen stonden. De echte oude boerderijen kun je herkennen aan de gebinten, vaak zijn dit masten van oude schepen.

Appartementen

Appartementen in West-Terschelling

Van oudsher wonen in West-Terschelling de zeelui, de kapiteins en de matrozen die veel tijd doorbrachten op zee. De appartementen in West-Terschelling zijn dan ook anders dan om Oost, zoals we dat ook wel zeggen. Appartementen in West-Terschelling vind je terug in bestaande woningen, tegen de duinen langs de Zwarte Weg of in grotere Hotels.

In het centrum van West-Terschelling, in de Torenstraat, vind je "Het Pastoryhuys West", een ruim 2-persoons appartement in de oude pastorie, de woning van de vroegere predikant.

Langs de Zwarte Weg, onderaan het hoge duin, vind je nog enkele bijzondere appartementen genaamd "Panorama West". Deze 2- en 4-persoons appartementen hebben uitzicht over het dorp en de haven met in het midden de Brandaris, de oudste vuurtoren van Nederland.

Naast de particuliere appartementen vind je ook enkele grotere complexen van Landal, nieuw dit jaar zijn de appartementen van Landal "Kaap West", deze hebben uitzicht over het groene strand en de waddenzee.

Aan de rand van het bos, vlakbij het zwembad, vind je Hotel Boschrijck, een appartementenhotel met verschillende famillieappartementen en een verbinding met het zwembad.

Appartementen in Baaiduinen

Net voor Midsland vind je de buurtschap Baaiduinen, waar vroeger alleen veehouderijen gevestigd waren hebben deze inmiddels plaats gemaakt voor appartementen. Wat misschien leuk is om te weten is dat je in Baaiduinen net zoveel woonhuizen vind als appartementen.

Aan het einde van Baaiduinen vind je de "Stormvogel", een nieuwerwetse boerderij met verschillende appartementen en aantal bed and breakfast kamers. In het achtereind vind je een appartement voor 4 personen en een appartement voor 8 personen met een terras gelegen op het zuiden. Daarnaast vind je aan de noordkant nog een appartement voor 6 personen.

Appartementen in Midsland

Zoals de naam misschien al doet vermoeden, is Midsland centraal gelegen op het eiland, na West-terschelling is dit het grootste dorp van het eiland en heeft het een eigen centrum met verschillende voorzieningen zoals winkeltjes, restaurants, cafe's en een supermarkt.

In het centrum van Midsland vind je naast de slijterij verschillende appartementen voor twee personen, aan de andere kant van de kerk vind je enkele moderne appartementen voor grotere groepen. De centrale ligging zorgt er voor dat je eigenlijk geen auto nodig hebt, de supermarkt, een fietsverhuur en de verschillende restaurants vind je allemaal op loopafstand. Het strand is vanuit het centrum van Midsland ongeveer drie kilometer fietsen.

Aan de rand van Midsland, onderweg naar het strand, vind je "résidence terschelling", een appartementencomplex met in totaal 48 luxe appartementen en een eigen zwembad.
Appartementen in Landerum

Landerum is eigenlijk het eerste dorp aan de oostzijde van het eiland, "Om Oost", zoals we ook wel op Terschelling zeggen. In het dorpje vind je naast twee melkveehouderen ook een rijpaardenverhuur, hier kun je onder begeleiding een buitenrit maken door de bossen en de duinen van Terschelling.

Aan de zuidkant van de weg vind je een relatief nieuw, comfortabel appartement genaamd "De Steedacker". Dit appartement heeft uitzicht over de uigestrekte polder van Terschelling.

Appartementen in Formerum

In Formerum vind je, naast de Koffiemolen, verschillende oude boerderijen waar vroeger beesten werden gehouden. In deze appartementen vind je nog vaak oude details terug van vroeger, dit zijn de "echte" en "authentieke" appartementen van Terschelling.

Aan de zuidkant van Formerum vind je de appartementen van de familie Zorgdrager, twee authentieke appartementen, genaamd de "Noordkant" en de "Zuidkant". De Zuidkant is een appartement voor 2 personen met uitzicht over de polders van Formerum. De Noordkant is een mooi appartement voor 2 personen aan een rustige weg gelegen. Beide appartementen zijn gelijkvloers en voorzien van authentieke details en hebben een ruime tuin.

Aan de noordkant van Formerum vind je de appartementen van de familie Mier, appartementenboerderij de "Vijf Vliegen", een grote boerderij met in totaal zes appartementen vlakbij Restaurant "De Rustende Jager".

Appartementen in Hoorn

Nog verder richting het oosten van Terschelling vind je het dorpje Hoorn, een kleine gemeenschap met net geen vijfhonderd inwoners. Midden in het dorp vind je de St. Janskerk, de van oorsprong Romaanse kerk uit 1250, is het oudste gebouw van Terschelling. Aan de noordkant van de kerk werden de lichamen begraven van schipbreukelingen.

In het gezellige dorp vind je verschillende restaurants, een bed and breakfast, een kleine supermarkt en een fietsverhuur. Langs de hoofdweg vind je verschillende boerderijen die zijn omgetoverd tot appartementenboerderijen.

Appartementen in Oosterend

Aan het einde van de Hoofdweg vind je de buurtschap Oosterend, een klein dorp aan de rand van de duinen en het natuurgebied "De Boschplaat", een uniek landschap van kwelders en moerassen, één van de meest waardevolle natuurgebieden van Nederland.

Langs de duinen vind je residentie "Dicht bij Zee" van de familie Doeksen. Zij verhuren verschillende accomodaties waaronder het 2 persoons appartement "Aike" en het 4 persoons appartement "Maamke". Beide appartementen zijn van alle gemakken voorzien. Appartement Aike is een fijn appartement op de eerste verdieping van de boerderij, bij aankomst zijn de bedden voor u opgemaakt en liggen de handdoeken voor u klaar. Appartement Maamke is een ruim appartement wederom gelegen op de eerste verdieping.

Aan de andere kant van de Badweg vind je camping de Duinkant, naast de verschillende tenten vind je hier ook verschillende appartementen in de naastgelegen boerderij. Aan de westkant van de boerderij vind je appartement "De Kooiker", een 4 persoons appartement met een eigen terras en een ruime tuin, de ideale plek voor de kinderen. Aan de noordzijde van de boerderij vind je het 2 persoons appartement "De Jutter", een knusse maar fijne accommodatie met een slaapkamer op de begane grond.

Aan het einde van de Badweg van Oosterend vind je een van de meeste kenmerkende strandpaviljoens van Terschelling, "Heartbreak Hotel". Een strandtent waar je bij binnenkomst een stapje terug gaat in de tijd. De jaren zestig stijl, de retro banken, en de vele radio's creeren een unieke en eigen sfeer. Je kunt hier niet alleen terecht voor een bakje koffie maar ook voor veel verschillende hamburgers en milkshakes. Vanaf het terras kijk je uit over het uitgestrekte strand en de Noordzee.