Vakantiehuisjes op Terschelling

Er even lekker tussenuit? Een weekje weg met de familie of een weekendje op pad met vrienden, hier vind je jouw vakantiehuisje.

Vakantiehuisjes

Op vakantie naar Terschelling

Zodra je in Harlingen aankomt en aan boord stapt, valt er een last van je schouder. Op de A7 bij Amsterdam stond je nog in de file, op de afsluitdijk stond de brug open maar het is je gelukt, je hebt de boot gehaald. Nu kun je alles van je af te zetten en genieten van de rust.

Ondanks dat Terschelling gewoon bij Nederland hoort, voelt dat niet zo. Het stressen om op tijd te komen, het zoeken van een parkeerplaats, het rennen door de terminal, het voelt af en toe net alsof je op onderweg naar Schiphol bent.

De overtocht naar Terschelling duurt ongeveer twee uur, het is precies genoeg om even tot rust te komen zeg ik altijd.

Weekendje weg

Vaak ging ik met mijn vriendin een weekendje naar Porto of naar Dublin, maar eigenlijk is Terschelling net zo leuk. Al met al ben je net zo lang onderweg en heb je echt het gevoel dat je er even tussenuit bent. Daarbij is het voor de bewuste reizigers onder ons, misschien wel een heel goed alternatief voor het vliegtuig naar het buitenland.

Of je nu van vrijdag tot zondag blijft of er een lang weekend van maakt en de maandag er bij pakt, zeker in het voor- en najaar zijn er tal van opties om een verblijf voor een weekendje te boeken. Niet alleen de hotels maar ook de vakantiehuisjes zijn vaak van vrijdag tot maandag of van zaterdag tot dinsdag te boeken.

Anderzijds kun je er natuurlijk ook een midweek van maken, vaak iets voordeliger en je kan een nacht langer blijven.

Verblijf op Terschelling

Wanneer je op zoek bent naar een vakantie op Terschelling ga je eigenlijk als eerste op zoek naar een verblijf op het eiland, wordt het een vakantiehuisje of toch een B&B? Ben je er nog niet helemaal uit, op de pagina met overnachtingen krijg je een overzicht van alle accomodaties. Je vindt hier niet alleen appartementen en vakantiehuisjes maar ook verschillende hotelkamers.

Huisjes in de duinen

Als je vaker op Terschelling komt, dan zijn de huisjes in Midsland aan Zee en West aan Zee je vast al eens opgevallen. Veel van de huisjes staan hier midden in de duinen en op loopafstand van het strand. Zeker wanneer je de hond mee hebt, is dit een heerlijke plek om te vertoeven.

Op pad met vrienden of familie

Wanneer je met een grotere groep op pad gaat, met familie of vrienden dan kun je kiezen voor een vakantiehuisje voor acht of tien personen of meerdere huisjes boeken die op hetzelfde vakantiepark staan.

Vooral dat laatste is prettig wanneer je met meerdere gezinnen op pad bent, zo heeft iedereen zijn eigen plekje om even terug te trekken. Wanneer je de accomodaties bekijkt staat er bij vermeld of ze op een 'vakantiepark' zijn gelegen.

Gezellig met zen tweeën

Even lekker met zen tweeën weg, een romantisch weekendje weg? Je eerste idee is misschien een hotel maar je vindt op Terschelling meerdere appartementen of vakantieverblijven speciaal voor twee personen. Voor verschillende accomodaties hebben we een speciale pagina gemaakt;

  • Tweepersoons appartementen
  • Tweepersoons kamers
  • Tweepersoons vakantiehuisjes

Naast de verschillende huisjes voor twee personen hebben we ook een overzicht gemaakt van alle appartementen op Terschelling en vakantiehuisjes op Terschelling voor vier personen.

Goedkope accommodaties

Wanneer je op zoek bent naar goedkopere alternatieven voor een huisje op Terschelling, kijk dan naar een chalet of een caravan. Deze zijn misschien iets minder luxe dan een cottage of een bungalow maar het maakt het niet minder gezellig.

Zeker op Terschelling ben je toch veel buiten, huur een fiets en ga er samen lekker op uit.

Wat is er te doen?

Wat is er niet te doen? Op het eiland vind je allerlei activiteiten niet alleen voor de kids maar ook voor jezelf of voor heel de familie.

Op zoek naar iets actiefs? Boek een surfles voor de kinderen en geniet zelf van een drankje op het terras, of ga je de uitdaging aan, ga je het zelf ook proberen? Niet zo van het water, bezoek een van de vele musea op het eiland. Ga een stap terug in de tijd en bezoek 't Behouden Huys of leer meer over de dieren en de natuur op het eiland in het Natuurmuseum. Ook leuk voor de kinderen, het wrakkenmuseum in Formerum.

Rij je paard? Ga op pad met de dames van Lok, onder begeleiding nemen ze je mee door het bos, de duinen en over het strand. Je kunt een rit boeken voor twee of drie uur. Heb je nog niet zoveel ervaring, of wil je het een keer proberen? Kijk dan eens bij Ponycentrum 'de Prairie', hier kun je een pony huren en een wandeling maken door het Formerumer bos.

Fiets huren op Terschelling

Bij aankomst in de haven van Terschelling, kun je gelijk een fiets huren. Je geeft je bagage af bij een van de medewerkers en zij bezorgen deze op je vakantieadres. Zo hoef je zelf niet met je tassen te sjouwen, prettig om te weten is dat ze je bagage bij vertrek ook weer komen ophalen.

Kom je met de auto naar het eiland, je kunt de fietsen ook laten bezorgen op je vakantieadres. De fietsen worden voor je klaar gezet voordat je aankomt en weer opgehaald wanneer je weer terug gaat. Fiets huren? Bekijk hier een overzicht van verschillende fietsverhuurders.

Hond mee op vakantie

Terschelling, misschien wel de mooiste bestemming wanneer je de hond mee neemt op vakantie. Honden zijn helaas niet in alle vakantiewoningen toegestaan, daarom hebben we niet alleen een overzicht gemaakt van alle appartementen waar honden zijn toegestaan maar ook van alle vakantiehuisjes waar honden zijn toegestaan.

Neem je de viervoeter mee naar het eiland, houd dan wel rekening met het volgende;

  • Op het strand en in het bos mag de hond los.
  • In het duin, in de polder en langs de dijk moet de hond aan de lijn.

Even lekker ontspannen

Denk je bij ontspannen meteen aan een hottub of misschien wel een sauna? Er zijn verschillende appartementen en vakantiewoningen op Terschelling met sauna of hottub. 

Is er in het huisje geen sauna aanwezig, maar lijkt het je wel lekker om je eigen sauna te hebben, sinds kort is het ook mogelijk om een mobiele sauna te huren.