Vind jouw overnachting op Terschelling.

Een weekendje naar Terschelling? Op zoek naar een overnachting voor twee, in een hotel of een bed and breakfast, of ga je met heel de familie op pad? Zoek jouw favoriete verblijf, selecteer je gewenste data, aantal personen en boek jouw overnachting op Terschelling.

Overnachten

Bekijk hieronder het aanbod van verschillende accommodaties op Terschelling.

Overnachten op Terschelling

Echt genieten begint met een goede nachtrust. Ben je op zoek naar een heerlijke plek voor één overnachting, een weekendje weg of misschien die ene fijne plek voor meerdere overnachtingen op Terschelling?

Op deze pagina vind je informatie over verschillende leuke hotels, vakantiehuisjes, appartementen, een knusse bed and breakfast, gezellig vakantiepark en campings om te overnachten op Terschelling. Welk type accommodatie je ook zoekt, Terschelling bied je dat echte eilandgevoel. Wij hebben alvast de leukste tips voor je op een rijtje gezet! Zo vind je binnen no time de plek die bij jou past en kan het boeken beginnen!

Ieder type accommodatie biedt net even wat anders, het is dus net wat je zoekt voor het overnachten op Terschelling. Hieronder lees je meer over de de verschillende soorten accommodaties waar je terecht kan voor je vakantie op Terschelling.

Overnachten op Terschelling, in een hotel

Van een luxe hotel tot de meest bijzondere hotels om te overnachten, Terschelling heeft het allemaal. Kleinschalig, met oude elementen, grotere hotels van Westcord en Landal die van alle gemakken voorzien zijn, maar ook het strandhotel en kamers met uitzicht over de duinen, strand en zee.

Geniet van een uitgebreid ontbijt en boek een afspraak bij de Wellness. Een hotel is geschikt voor het hele gezin, maar ook ideaal voor een weekend gezellig met z'n twee, even lekker samen op Terschelling.

In een leuk hotel overnacht je ook voor één nacht, tijdens een week eilandhoppen bijvoorbeeld. Sommige hotels beschikken over heerlijke restaurants, zoals Hotel de Walvisvaarder en het Strandhotel in Formerum. Dat maakt een overnachting op Terschelling helemaal compleet!

Overnachten Terschelling, kamperen of glamperen?

Kamperen is natuurlijk een andere goede optie voor het overnachten op Terschelling. Een eigen tent of een vast huisje op een camping, de mogelijkheden zijn eindeloos. Misschien is een chalet op bijvoorbeeld Landal Schuttersbos, of een stacaravan de perfecte plek voor een heerlijk verblijf op Terschelling!

In en rondom de verschillende dorpen op het eiland vind je verschillende campings, sommige op loopafstand van het strand en de zee, anderen in de dorpen, in buurt van winkels en restaurants.

Fiets naar een van de dorpjes om een lekker ontbijtje te halen en ga er lekker op uit om te genieten van het eilandgevoel. Gelukkig is het op Terschelling geen straf om op op pad te moeten, onderweg kom je namelijk langs de mooiste plekken!

Overnachten Terschelling, Appartement of vakantiehuisje

Liever het comfort van een echte boxspring, met meer privacy dan een chalet op een vakantiepark, maar wel met alle vrijheid om te gaan en staan waar je wil?

Wellicht is een vakantiehuis of appartement iets om te overnachten op Terschelling.

Huisjes en appartementen vind je verspreid over verschillende plekken op het eiland, van midden in het dorp zoals West Terschelling tot rustig in de duinen vlakbij de zee en het strand.

Appartementen bevinden zich vaak in oude boerderijen, achter huizen van echte eilanders en midden in de winkelstraten.

Vakantiehuisjes vind je ook op rustigere plekken, verder naar het oosten van Terschelling. Wellicht is een heerlijk huisje of een appartement precies wat je zoekt voor een weekendje weg, een midweek Terschelling of een week van het eiland genieten! Bekijk hier een overzicht van alle appartementen op Terschelling, op zoek naar een vakantiehuisje? Bekijk hier verschillende vakantiehuisjes op Terschelling.

Overnachten Terschelling, een Bed and Breakfast

Wel de gemakken van een heerlijk ontbijt iedere ochtend, maar niet het grote, massale van een hotel?

Boek een Bed and Breakfast op Terschelling! Verspreid over het eiland vind je verschillende Bed and Breakfasts. Overnacht je straks in de oude Pastorie in Hoorn, dat vlakbij de duinen ligt, of in de oude boerderij Jelle's Plak, deze B&B ligt in de polder waar je de vogels hoort fluiten.  In totaal zijn er ongeveer tien verschillende bed and breakfasts op Terschelling.

Bekijk hier een overzicht van verschillende bed and breakfasts op Terschelling.

Overnachten Terschelling, accommodaties voor groepen

Met de hele familie of een grote groep vrienden op Terschelling? Dan is het boeken van een groepsaccommodatie wellicht de beste optie!

Verschillende accommodaties op Terschelling zijn ingericht voor grotere groepen en beschikken over losse slaapkamers of slaapzalen om te overnachten.

Het is wel zo gezellig als je met de hele groep gezellig samen kan ontbijten en spelletjes spelen, dat maakt overnachen in een van deze accommodaties een betere optie dan overnachten in bijvoorbeeld een hotel of op een camping op Terschelling.

Wanneer het ene deel van de groep via de duinen naar het strand en de zee fietst, kunnen anderen genieten van de wellness op Terschelling of neerstrijken op een terras in een van de dorpen zoals West Terschelling of in het centrum van Midsland.

Ga 's avonds met zijn allen een hapje eten bij een strandtent met uitzicht over zee of breng de zee naar huis met heerlijke vis uit de Waddenzee bij die jullie zelf in de keuken van de groepsaccommodatie kunnen klaarmaken! 

En nu, er op uit!

Na een heerlijke overnachting begint het avontuur op Terschelling, pak de fiets en ga er op uit. Deze duurzame manier van vervoer brengt je haast overal op Terschelling.

Ontdek de leukste winkels in de vele dorpjes van het eiland. Het grootste dorp van het eiland is West Terschelling. Ben je moe van al het shoppen? Strijk neer op een gezellig terras en kijk op naar de Brandaris, hét symbool van Terschelling. Deze echte eye-catcher kan je vanaf vele plekken zien, en pronkt natuurlijk al als je de haven met de boot binnenvaart.

Loop door het dorp en neem een kijkje op het Groene Strand. Als je goed kijkt zie je het buureiland, Vlieland al liggen. Vervolg je weg om te genieten van al het natuurschoon dat Terschelling te bieden heeft?

Kies bijvoorbeeld een route langs de Noordkant van Terschelling, waar zich de woeste Noordzee bevindt. Klim op een van de hoge duinen en geniet van het uitzicht over het brede strand van Terschelling en de branding waar de zee het land ontmoet.

Geniet van de geur van de zee die wordt meegevoerd door de wind. Aan de andere kant van het eiland bevindt zich de polder, vol met vogels, koeien en schapen. Het echte eilandgevoel komt vanzelf als je je ogen sluit terwijl je wordt omringd door het gekwetter van de grutto en het gekwaak van eenden, op de achtergrond het ruizen van de zee.

Fiets langs de kust van de Waddenzee, helemaal naar het Oosten van het eiland. In plaats van een strand heeft de Zuidkant van het eiland  een dijk, die alle eilanders vrij van natte voeten houdt mocht de zee stijgen. Ben je aan het einde van Terschelling? Dan ontdek je het Dark Sky Park, waar je tijdens een donkere nacht nog écht sterren kan kijken.

Tips en contact

Je avontuur op Terschelling begint bij het overnachten, en op deze pagina "overnachten Terschelling" vind je allerlei tips voor een verblijf op het eiland, omringd door strand en zee. Heb je specifieke vragen voor een van de bovengenoemde locaties op Terschelling? Neem eens contact op!

#ontdekterschelling

Zien we je binnenkort op Terschelling? Plaats je leuke vakantiekiekjes van Terschelling op instagram of facebook en tag ons in je foto's met #ontdekterschelling