In deze tijd is het plannen van een vakantie onzeker, wanneer gaan de grenzen weer open, mogen we weer naar het buitenland? Het coronavirus dat begin dit jaar is opgedoken heeft er toe geleid dat verschillende landen ingrijpende maatregelen hebben genomen om verder spreiding van het virus te voorkomen. Zo geldt er op dit moment een oranje reisadvies voor de hele wereld, dit betekent dat het afgeraden wordt naar het buitenland te reizen, dat geldt dus ook voor landen binnen Europa.

Op dit moment is het zo dat de gemeenschappelijke toiletgebouwen zijn gesloten, wie wil kamperen, moet zijn eigen sanitaire voorzieningen hebben. Hoelang dit nog gaat duren of wanneer de toiletgebouwen weer open gaan is niet bekend.

De eerste campings hebben daarom het initiatief genomen om de kampeerplaatsen te voorzien van privésanitair, zo ook op Terschelling. Als de maatregelen niet worden versoepeld wordt het nieuwe “anderhalvemeterkamperen” de trend, ruime kampeerplaatsen met eigen sanitair.

Ondanks dat Terschelling de ruimte biedt is het niet zo dat het eiland de deuren weer open gooit, ook Terschelling, de veerdienst en de ondernemers volgen de richtlijnen van het RIVM en de overheid. Zo is de dienstregeling naar Terschelling beperkt en wordt er op dit moment maar op 30% van de normale capaciteit gevaren. Wil je graag op vakantie, wil je een vakantie boeken naar Terschelling? Informeer jezelf voordat je op reis gaat, houdt onder andere de pagina van de rederij in de gaten en boek eerst de tickets voor de overtocht voordat je een campingplaats reserveert.

Aanbevolen campings met privesanitair